Supermoto - Titul Mistr a Vicemistr MMČR ve třídě S1 patří jezdcům z teamu REGION racing cz

01.10.2013 10:23
Poslední závod Mezinárodního mistrovství České republiky v supermotu pro rok 2013 se jel netradičně už v sobotu a tréninky tak připadly na páteční den. Počasí bylo slunečné a teplé, ale jen do chvíle než přišla tma a s ní vtíravá zima. Do posledního závodu za team REGION racing cz nastoupil Pavel Kejmar (třída S1), Erik Provazník (třída S1) a Lukáš Matěna (třída S2).  
    V sobotu ráno se celé depo probudilo do tradiční chebské mlhy, která brzy ustoupila a tak se vše odehrávalo podle harmonogramu. Po volných trénincích přišla na řadu kvalifikace. Jako první, kdo se kvalifikace zúčastnil, byl Lukáš Matěna. Zajel devátý nejrychlejší čas a kdyby ve čtvrtém kole nedošlo k jeho pádu, byl by třeba čas ještě lepší. V S1 patřil nejrychleji zajetý čas Pavlu Kejmarovi, druhý čas Milan Sitnianský a třetí nejrychlejší čas si připsal Erik Provazník. Dal se tedy očekávat zajímavý souboj obecně a ve vzduchu stále visela otázka, kdo se stane mistrem Mezinárodního mistrovství, spíše zda si první Pavel Kejmar udrží náskok před týmovým kolegou Erikem Provazníkem, který byl bodově na druhém místě. 
    Ve třídě S2 se v první jízdě na osmém místě umístil Lukáš Matěna. V druhé jízdě lépe odstartoval a o místo se posunul do předu. dojel tak sedmý a celkově se umístil na 7. místě.
    V první jízdě třídy S1 odstartoval nejlépe Pavel Kejmar, za ním Erik Provazník, třetí Zdeněk Jaroš a čtvrtý Milan Sitnianský. Pavel s Erikem si vytvořili náskok, třetí Zdeněk Jaroš se třetího místa nechtěl jen tak vzdát a držel za sebou pár kol Milana Sitnianského. Když už se "Síťa jr." přes Zdeňka probojoval, začal dohánět druhého Erika Provazníka. To se mu ale nepovedlo a Erik si dojel pro druhé místo, Síťa jr. pro třetí. První cíl protl Pavel Kejmar a tak měl titul mistra jistý. 
    V druhé jízdě jako první odstartoval Síťa a za ním Erik. Pavel "Kejmi" Kejmar z recese nastoupil do závodního pole až na konec a ještě dal závodnímu poli náskok. Postupem času se propracovával na první pozice. Mezi tím se na prvním místě stále pohyboval Síťa jr. a za ním Erik. Třetí Kejmi. Celkově se na prvním místě umístil Milan Sitnianský, druhý Pavel Kejmar a třetí Erik Provazník.
    Tento poslední závod rozhodl o mistrech, vicemistrech a II. vicemistrech v jednotlivých kategoriích. Pro tým REGION racing cz je cenný titul Mistra MMČR v supermotu, který získal Pavel Kejmar a titul vicemistra MMČR v supermotu, který získal Erik Provazník.
Oběma moc gratulujeme i Lukášovi a děkujeme za reprezentaci. 
Zde první tři celková pořadí za 5 závodů v jednotlivých třídách:
S1
1. místo KEJMAR Pavel
2. místo PROVAZNÍK Erik
3. místo SITNIANSKÝ Milan jr.
S2
1.  místo KAJGR Pavel
2. místo LUDVÍK Petr
3. místo KLOBÁSA Zdeněk
S3 MX Cup
1. místo KAJGR Pavel
2. místo KADLEC Václav
3. místo BERGER Jan
S3 Veteran Cup 40+
1. místo MAJER Roman
2. místo FILINSKÝ František
3. místo VOTOČEK Robert
S3 Veteran Cup 35
1. místo MAJER Roman
2. místo FILINSKÝ František
3. místo VOTOČEK Robert
S4 Quad
1. místo LUNDBACK Niclas
2. místo POLÁK Petr
3. místo FORMÁNEK Tomáš
 
Více zde: https://www.region-racing.cz/news/mmcr/#.Ukp9UIQZfr0.facebook