ISDE 2013, den čtvrtý

04.10.2013 07:29
ISDE 2013, den čtvrtýČtvrtý den Šestidenní pokračoval na Sardinii další porcí kilometrů, které měli jezdci a týmy na programu ve čtvrtek 3.října. Nejlepším z jezdců World Trophy byl Francouz Antonio Meo. V Junior World Trophy zajel nejrychleji další Francouz Lois Larrieu. Česká juniorská reprezentace je průběžně devátá.
Komplet nový okruh a nové speciální testy. To vše čekalo na jezdce čtvrtý den na Sardinii. Jezdec KTM 300/2T Antonio Meo byl čtvrtý den jediný, kdo v každém speciálu figuroval do čtvrtého místa a ve čtvrtek byl nejrychlejší. Den zahájil vítězstvím v první speciálu “Airoh“ těsně následován Milnerem a Renetem. Změna pozic nastala v dalším testu, kde byl první Salvinipřed Renetem a Australanem Strangem. Ital Alex Salvini dnes určitě překvapil po problémech, které měl v předchozích dnech. Ve čtvrtek vyhrál celkem dva speciální testy a s minimální ztrátou se umístil za vedoucím Francouzem. Na třetím místě skončil další FrancouzPierre Alexandre Renet.
Problémy měl ve čtvrtek Daniel Milner, takže nejrychlejším Australanem byl tentokrát čtvrtýJoshua Strang na Suzuki 450/4T, sedmý byl Španěl Ivan Cervantes na KTM 359/4T a nejlepším z Američanů devátý Taylor Robert na Kawasaki 450/4T. Čtvrtý den tak vyhráli Francouzi před jezdci z Austrálie, Ameriky, Itálie a pátí skončili Španělé. Francie tak zvýšila svůj náskok ve vedení průběžného hodnocení World Trophy, na druhé místo se posunula Austrálie se ztrátou 11´05, třetí jsou Američané s 11´51 a čtvrtá Itálie ztrácí 15´00.

Po skončení čtvrtého dne Francouz Pierre Alexandre Renet krátce poznamenal: „Každým dnem jsme lepší a lepší. V týmu jsou velmi dobří jezdci a Meo je skutečně hodně silný. Věřím, že tímto způsobem budeme nadále pokračovat.“ Člen amerického týmu Zachary Osborne čtvrtý den komentoval slovy: „Celý tým si vede moc dobře. Zítra budeme ještě silnější.“

Junior World Trophy byl čtvrtý den první Francouz Loic Larrieu, jenž z celkem šesti testů vyhrál tři, dvakrát byl druhý a jednou třetí. Jeho týmový kolega Mathias Bellino až na pátý test, kde skončil šestý, bodoval prvním nebo druhým časem, což mu ve finále vyneslo druhou pozici. Třetí skončil jezdec Velké Británie Jamie McCanney, který o třetí pozici tvrdě bojoval s Australanem Thomasem McCormackem a Američanem Kailubem Russellem. V průběžném hodnocení vede Francie, Itálie zůstává druhá, ale z 1´53 už ztrácí 3´13. Velká Británie je se ztrátou 6´10 třetí.

Jan Kudrnáč čtvrtý den komentoval slovy: „Čtvrtým dnem jsme se přehoupli do druhé poloviny letošní šestidenní. Dnes se jel kompletně nový okruh a kompletně nové testy. První a šestý test je natažený podél ranveje starého letiště, druhý a pátý v areálu motokrosové, třetí v horách podobných Jizerkám a čtvrtý opět v areálu jiné motokrosové tratě. Těžké dřiny jsme si užili hlavně na přejezdech. Již od včerejšího večera jsme věděli, že některé časovky budou na knop. A opravdu pořadatel přitvrdil, když zařadil spoustu kamenitých výjezdů a sjezdů, přejezdy mezi kamennými poli a cestách se sypkým kamením. V jedné časovce jsme dostali informaci, že repre si najíždí pouze minutu až dvě. A bylo to opravdu krušných 50 minut, nějak jsme to dali, pouze Kuřt s Koucínem chytli dvě minuty. Zítra nás čeká to samé kolo s těmi samými testy. Je to pátý den, síly ubývají, ale my se s tím popereme. Všem Vám děkujeme za podporu a pozdravujeme domů.“

Z českých jezdců Junior World Trophy byl nejlepší pětadvacátý Milan Engel, dvaatřicátýOndřej Helmich a pětatřicátý Patrik Markvart. Ve čtvrtek byli junioři osmí, průběžně jsou po čtyřech dnech devátí. Nováček Jan Balaš v závodu už nepokračuje a ani Patrik Markvart není po nebezpečném pádu zcela fit.

Co se týče soutěže týmů tak tam má Česká republika na  pozici: 42. Husqvarna Gottbros Team, 47. Enc Racing CZ Junior, 48. Motosport Bozkov 2, 60.Enc Racing CZ, 68. Motosport Bozkov, 82. UFO Zlaté Hory a 116. Motoklub Chrastava